به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، معصومه آباد عنوان كرد: امروزه جامعه شهري و روستايي به دليل رويارويي با بسياري از مسائل و مقتضيات زمان نيازمند فن مهارت آموزي براي همه مراحل زندگي است و آن هم نه تحت عنوان نشستن پاي يک سخنراني بلکه به عنوان يک نهضت ملي.
وي افزود: بسياري از بحرانهايي که پيرامون ما را احاطه کرده است، اعم از کودکي که سر چهارراهي با عنوان کودک کار تکديگري مي کند تا جواني که به علت تخلف و نابخردي در پشت ميلههاي زندان به سر ميبرد و يا بيبندوباري و خشونتهايي که همه در نوع کلامي يا رفتاري و اخلاقي منجر به حوادث و قتل هاي ناگوار مي شوند؛ فقر و تنگدستي و بزهکاري و طلاق، بحران اجتماعي را ايجاد کرده است که بيتوجهي و سطحينگري با عمق اين موارد و علوم آسيبشناسي آنها منتج به فروپاشي اجتماعي خواهد شد و از اين رو، ضرورت دارد که همه مجامع اعم از دولتي و غيردولتي با حساسيت ويژه و فارغ از سليقههاي سياسي به اين مسائل ورود پيدا کرده و چارهانديشي کنند.
آباد تصريح کرد: اگرچه فرآيند آموزش و تربيت از بدو تولد و کودکي در ما نهادينه ميشود، اما در دورههاي مختلف زندگي هر انسان، اين رخداد در تکميل دورههاي بعدي زندگي نقش قابل توجهي دارد و در اين ميان، مسئله ازدواج از اهميت زيادي برخوردار است.
وي با بيان اينکه اسلام با در نظر گرفتن نيازهاي واقعي و طبيعي انسان از يک سو و با عنايت به مصالح فرد و اجتماع از سوي ديگر، ازدواج را به عنوان بهترين راه و مناسبترين شيوه برميگزيند، خاطرنشان کرد: ازدواج به اشتراک گذاشتن دو ظرفيت، دو جنس، دو احساس و دوعقل است و تنها به معني داشتن يک زندگي مشترک و بودن زير يک سقف نيست، بلكه نياز به برنامهريزي و آمادگي دارد؛ بنابراين پيشدرآمد تشكيل اين زندگي، مهارت آموزي براي تحکيم و ثبات بنيان آن است.
آمارطلاق در دهه اخير، نمايانگر ناكارآمدي قوانين و بستههاي آموزشي قبل از ازدواج است
به گفته اين عضو شوراي اسلامي شهر تهران، در دهه اخير آمارها و علل طلاق و از هم گسستگي خانوادهها نمايانگر ناکارآمدي قوانين و بستههاي آموزشي قبل از ازدواج است و در حال حاضر، تنها آموزشهاي ضروري که به داوطلبين قبل از ازدواج ارائه ميشود تنها بحث سلامت جسمي و ناسازگاريهاي خوني و بيماريهاي ژنتيکي و مقاربتي را پوشش ميدهد.
وي افزود: اين در حاليست كه نبايد مساله سلامت رواني و فاکتورهاي فردي، اجتماعي و شخصيتي يک فرد واجد شرايط ازدواج را کماهميتتر از بحث سلامت جسمي دانست.
آباد خاطرنشان كرد: به دست آوردن تواناييهاي لازم براي شروع زندگي و تدوين فنون و تجارب زندگي قبل از اينکه به دليل بيتجربگي و فقدان مهارتهاي رفتاري، جوانان را دستخوش زندگي تلخ و بيثمر کند، امر بسيار مهمي است که فراهم سازي تمهيدات قانوني و اجرايي لازم براي آن از وظايف و مسئوليت هاي همه دستگاههاي ذيربط است.
محتواي آموزش مهارتهاي زندگي که در سطح جامعه موجود است، نياز به بازنگري دارد
آباد تصريح کرد: در اين راستا در هفدهمين جلسه مجمع مشورتي بانوان عضو شوراهاي اسلامي کلانشهرها و مراکز استانها که در شهر اروميه برگزار شد، بحث آموزش مهارتهاي زندگي مشترک زوجين قبل از ازدواج با عنوان يک طرح پيشنهادي به شوراي عالي استانها مطرح و به تصويب رسيد.
عضو شوراي اسلامي شهر تهران خاطرنشان کرد: هدف از اين طرح آموزش مهارتهاي زندگي به زوجين قبل از ثبت ازدواج و الزام گذراندن اين دورهها با حضور اساتيد و سرفصلهاي آموزشي علمي و مورد تاييد است و بر اساس مفاد اين مصوبه گذراندن اين دورهها و کسب شرايط لازم براي ثبت ازدواج ضروري است و بدون ارائه گواهي مشترک گذراندن دورههاي مهارت، ثبت ازدواج غيرقانوني خواهد بود.
وي افزود: محتواي آموزش مهارتهاي زندگي که در حال حاضر به صورت کاملا سليقه اي و نوعا غيرکارشناسي در سطح جامعه موجود است، نياز به بازنگري دارد و از اين رو تصميم گرفته شد تا از بخش ها، ادارات، سازمان ها و ساير ارگان نظام دعوت کنيم تا در اين موضوع دخالت کنند و به ويژه صدا و سيما که مي داند نقش فرهنگ سازي و تبليغي مؤثري ايفاء کند .
به گفته آباد، بر اساس ماده واحد اين مصوبه، طرح گذراندن حداقل 50 ساعت دوره آموزش مهارتهاي زندگي به شوراي عالي استانها ارائه مي شود تا پس از آن توسط مجلس به شکل قانون تصويب، ابلاغ و لازم الاجرا شود. بر اساس تبصرههاي اين ماده واحده، ثبت ازدواج بدون اخذ و ارائه گواهي مشترک دورههاي مهارت زندگي قانوني نخواهد بود.